Menu

Για ιστορικούς λόγους μπορείτε να δείτε την προκήρυξη  του 2010 

............................................................................

"Με το πρόγραμμά μας, δεν υποσχόμαστε ν' αλλάξουμε τα πάντα, είναι ένα σχέδιο δράσης και διεκδίκησης για το Χαϊδάρι που αγαπάμε κι αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, για τη διεκδίκηση ρεαλιστικών λύσεων" υπογραμμίζει ο Κ. Ασπρογέρακας, υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου με τους "Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι". Την παράταξη στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ κι οι Οικολόγοι - Πράσινοι.

"Η λογική 'όλοι καλοί άνθρωποι είμαστε, όλοι το καλό της πόλης θέλουμε' ακούγεται ωραία, αλλά χρησιμοποιείται για να καλύψει την ουσία των ασκούμενων πολιτικών" υποστηρίζει ο Κ. Ασπρογέρακας και καταφέρεται εναντίον της απερχόμενης δημοτικής αρχής για "κακή κι αδιαφανή διοίκηση, που ουσιαστικά οδήγησε στην αδυναμία κάλυψης των αναγκών των πολιτών του Χαϊδαρίου σε υπηρεσίες και υποδομές". Κάνει ακόμα λόγο για "ρουσφετολογικό όργιο προσλήψεων", που ως αποτέλεσμα έχει "την απογοήτευση και περιθωριοποίηση πολλών συμπολιτών μας".
"Το βασικό ζήτημα είναι να υπάρχει διάθεση και θέληση για την ανατροπή και όχι απλώς τη διαχείριση του δεδομένου πλαισίου, για συγκρούσεις, όπου χρειάζεται, με τις ασκούμενες κεντρικές πολιτικές, με τα οργανωμένα μεγάλα αλλά και μικρά ιδιωτικά συμφέροντα" υπογραμμίζει ο Κ. Ασπρογέρακας. Ο απερχόμενος δήμαρχος Χαϊδαρίου Δ. Μαραβέλιας διεκδικεί επανεκλογή με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Δ. Τσατσαμπά και το ΚΚΕ τον Μ. Σελέκο.

Πολεοδομική εξέλιξη προς όφελος ολίγων
Μπορεί το Χαϊδάρι να έχει πρόσβαση τόσο στο όρος Αιγάλεω, όσο και στην θάλασσα του Σκαραμαγκά, αλλά έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από την Λ. Αθηνών και την Ιερά Οδό, δύο μεγάλους οδικούς άξονες που διαπερνούν τον οικιστικό ιστό της πόλης. Παράλληλα, "η κακή πολεοδομική εξέλιξη, που λειτουργεί σε όφελος ολίγων, κι η ένταξη μεγάλων εκτάσεων στο σχέδιο, όπως το Άνω Δάσος, η Αφαία και το Δαφνί, χωρίς τις αντίστοιχες υποδομές, έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία νέων και παλαιών κατοίκων" επισημαίνει ο Κ. Ασπρογέρακας.
Στο ζήτημα του κυκλοφοριακού οι "Πολίτες σε Δράση" ζητούν λύσεις που θα το αντιμετωπίζουν "ως πρόβλημα των ανθρώπων να μετακινηθούν μέσα στην πόλη και όχι ως διευκόλυνση των οχημάτων". Σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση δέχεται το Χαϊδάρι και λόγω της γειτνίασής του με το Θριάσιο Πεδίο.

Κοινωνική πολιτική ανακούφισης των ασθενέστερων
Όσον αφορά το πρόγραμμα της παράταξης, ο Κ. Ασπρογέρακας σημειώνει ότι "στο κέντρο των επιδιώξεών μας είναι ο άνθρωπος, το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Σχεδιάζουμε για τις ανάγκες της πόλης και τις ανάγκες των ανθρώπων της". Οι "Πολίτες σε Δράση" επιδιώκουν μια κοινωνική πολιτική ανακούφισης των ασθενέστερων, η οποία όμως έχει ως προϋπόθεση "το σπάσιμο του κοινωνικού αποκλεισμού και την περιθωριοποίηση ομάδων του πληθυσμού, δεν αποδεχόμαστε να υπάρχουν πολίτες β' κατηγορίας".

Ακόμα η κίνηση ζητά αναπτυξιακή πολιτική "με διεκδικήσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις", ενώ προτείνει ακόμα "λύσεις ανάπτυξης κι απασχόλησης" μέσω της ανάδειξης των ορεινών όγκων της πόλης και της παραλίας του Χαϊδαρίου.
Παράλληλα, οι "Πολίτες σε Δράση" ζητούν "ουσιαστική συμμετοχή των κατοίκων στη διαμόρφωση της πολιτικής της δημοτικής αρχής" και κάνει προτάσεις για τη διαφάνεια στον δήμο, όπως εκσυγχρονισμό του οργανογράμματος του δήμου, διαφάνεια στον προγραμματισμό έργων και προμηθειών και δημοσιότητα στους διαγωνισμούς του δήμου.
Επόμενο
Αυτή είναι η ποιό πρόσφατη ανάρτηση
Προηγούμενο
Παλαιότερη Ανάρτηση
 
Top