Menu

Ορισμένοι στο Χαϊδάρι ανακάλυψαν όψιμα το "Νταμάρι Χαμηλοθώρη" και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της οδού Βεργίνας. Εκλογές γαρ... Ας δούμε τι πραγματικά συμβαίνει, γιατί τα προβλήματα της πόλης δεν λύνονται με χαμογελαστές φωτογραφήσεις, χάπενιγκς, ευχολόγια και "προεκλογικά χιλιόμετρα" φιλόδοξων υποψηφίων! Αντίθετα, θέλουν δουλειά, μελέτη και κοντράρισμα με συμφέροντα.

του ΚΩΣΤΑ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ
       υποψηφίου δημάρχου Χαϊδαρίου 
Ιστορικό 
"Νταμάρι Χαμηλοθώρη". Το συγκεκριμένο "νταμάρι" περιήλθε στον Δήμο με την πράξη εφαρμογής 2/87  και με τον χαρακτηρισμό "Πολιτιστικό Πάρκο". Το θέμα που υπάρχει είναι, και μόνο, αν και ποια αποζημίωση δικαιούνται οι φερόμενοι ιδιοκτήτες του. Συνεπώς, τα συζητούμενα για προεκλογικούς και μόνον λόγους, από κάποιους, ότι "μπαίνει" ζήτημα ιδιοκτησίας τους νταμαριού είναι ανύπαρκτο. Το ύψος του αντιτίμου (βλέπε άρθρο Κίμωνα Φουντούλη ), αλλά και η αξιοποίηση του χώρου (οι κάτοικοι πήραν την πρωτοβουλία φύτευσης πρασίνου, μετά από 30 σχεδόν χρόνια αδράνειας του Δήμου!), είναι λοιπόν τα πραγματικά προβλήματα.

"Βρεφονηπιακός σταθμός Βεργίνας". Με απόφαση του 1998 του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, παραχωρήθηκε στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας στο Ο.Τ.393 το οικόπεδο στο οποίο χτίστηκε ο πιο πάνω σταθμός, με δαπάνη του Οργανισμού αυτού, μια και το οικόπεδο προβλέπονταν απ΄ την "πράξη εφαρμογής" για κοινωφελή χρήση. Η "πρακτική" αυτή εφαρμοζόταν στην πράξη προφανώς γιατί οι Δήμοι δεν διέθεταν λεφτά, με την "συμφωνία" οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, μετά την αποπεράτωσή τους, να παραχωρούνται στου Δήμους για χρήση από τους δημότες.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, και επειδή υπήρχε πρόβλημα πρόσβασης για την λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού, έγινε "πρόταση" το 2008 απ' τον πολ. μηχανικό Γιώργο Τερζάκη, και μέλος τότε της δημοτικής κίνησης "Πολίτες σε Δράση", προς το Δημοτικό Συμβούλιο, για την κατασκευή "δρόμου πρόσβασης" στον παιδικό σταθμό. Η πρότασή του έγινε ομόφωνα αποδεκτή στο Δ.Σ., αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ (ακυρώθηκε στην συνέχεια), από την διοίκηση του Δημάρχου κου Μαραβέλια.
Με δυο λόγια, αυτή είναι ολόκληρη η αλήθεια και για τα δύο ζητήματα.

Όταν "ανακαλύπτεις" αργά...
Εν όψει, λοιπόν, των δημοτικών εκλογών, κυρίως ο σημερινός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος (και όχι Θοδωρής) Σπηλιόπουλος, αλλά και αρκετοί άλλοι νεόκοποι στο "άθλημα", "ανακάλυψε" τόσον το "νταμάρι Χαμηλοθώρη" (πού βρισκόταν, του το υπόδειξε σχετικά πρόσφατα ο Γιώργος Τερζάκης!), αλλά και τον βρεφονηπιακό σταθμό.

Σχετικά με τον συγκεκριμένο σταθμό, στον "Απολογισμό" της δημοτικής αρχής, στις 17/6/13, λίγο πριν την παραίτησή μου από δημοτικός σύμβουλος, έλεγα: "Στο σταθμό της Βεργίνας... λαλούνε κουκουβάγιες σήμερα. Χρειάζεται διαμόρφωση μια ράμπας και η διαπραγμάτευση με καταληκτική ημερομηνία με τον Ο.Σ.Κ.. Έτσι τον παίρνουμε ή τον καταλαμβάνουμε, γιατί η ιστορία που υπάρχει είναι περίεργη..." (βλ. σελ. 32 "πρακτικών" του Δ.Σ. της 17/6/13).

Η ενασχόλησή μας με τα παραπάνω ζητήματα και η ανάδειξή τους από εμένα, τον επίσης παραιτηθέντα δημοτικό σύμβουλο Κ. Φουντούλη και τον Γ. Τερζάκη, έγκαιρα και έγκυρα, με κατάθεση μελετημένων προτάσεων, κατηγορούνταν απ΄ τον σημερινό "ηγέτη", αλλά και τους υπόλοιπους της "ηγετικής ομάδας" των "Πολιτών σε Δράση - Οικολόγων Πράσινων", σαν ενασχόληση "Τεχνικού Γραφείου"! Σήμερα, τι άλλαξε τη σκέψη και τις προτεραιότητές τους; Τότε, όταν τα προβλήματα "άχνιζαν", χρειαζόταν η παρουσία τους. Όχι λίγες μέρες πριν τις εκλογές...

Περισσεύει, λοιπόν, η υποκρισία τους. Θέλουν να κάνουν "πολιτική με πανώ" και "λάϊφ στάιλ" εμφανίσεις, πιστεύοντας ότι απευθύνονται σε πολιτικά υπανάπτυκτους πολίτες, τους οποίους θα παρασύρουν με "κραυγές" δίχως περιεχόμενο, με μοναδικό στόχο τους μια άσαρκη και δίχως περιεχόμενο Δημοτική Εξουσία, για να "πανηγυρίσουν" μια δήθεν νίκη τους. Όμως θα τους διαψεύσει κραυγαλέα η αδυσώπητη πραγματικότητα, που υπακούει στην αλήθεια των γεγονότων και μόνον. 

Γιατί η γνωστή ρήση "Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγο κόσμο για λίγο καιρό, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλο τον κόσμο συνέχεια", αποδείχτηκε ότι έχει διαχρονική ισχύ, δίχως να την κλονίζουν συμπεριφορές και πρακτικές σαν τις παραπάνω, που χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα, δυστυχώς πρώην πολιτικοί και προσωπικοί φίλοι μου, όπως λαθεμένα δυστυχώς πίστευα.

Συνεχίζοντας τη δημοτική δράση μας όλων αυτών των ετών, συμμετέχουμε στις εκλογές του Μαΐου.  Θα είμαστε όμως παρόντες στα προβλήματα της πόλης και μετά από αυτές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. 

 
Top